mandag 23. mars 2009

Blogging er gøy!

Jeg er blitt helt hekta på blogging, det å kunne skrive ned tanker og meninger om alt og ingenting er terapi for en skriveglad lærer. I tillegg gir det meg inspirasjon å lese andre læreres blogger. Det er også utrolig interessant og lærerikt! Jeg er blitt del av et nettverk og får idèer og impulser fra lærere over hele landet. Etter at jeg startet med blogginga har jeg snappet opp mange gode tips som jeg sannsynligvis ikke hadde fått med meg hvis jeg ikke var blitt en del av bloggsfæren.

Til nå er det bare Janet og jeg av lærerne på skolen som driver med blogging, men forhåpentligvis så kommer det med flere etterhvert. Janet og jeg kommenterer hverandres blogger, selv om vi sitter på samme arbeidsrom og prater sammen hver dag:-) Men det er både spennende og inspirende å få kommentarer på innleggene jeg skriver. I tillegg er det utrolig morsomt at elevene våre er så motiverte og viser oppriktig skriveglede. Foruten å utvikle de skriftlige ferdighetene, lærer de seg også å sette inn bilder, lenker, videosnutter og lyd. Dette kommer selvfølgelig også godt med i andre sammenhenger.

I dag på fellesmøtet etter skoletid snakket jeg varmt om blogging til mine kollegaer. En god del av dem virket nokså interessert i blogging, og forhåpentligvis tar de steget ut og oppretter sin egen blogg. Noen synes nok at det virker veldig tidkrevende å drive med blogging, det er så mye vi skal fordele tiden vår på. Barn, husarbeid, retting, forberedelse, trening, lese bøker og mange andre ting går kanskje foran blogging... Men tro meg, det går faktisk an å få tid til det og, men attpå til skrive blogg. Jeg må selvfølgelig innrømme at blogginga tar tid, men jeg føler som jeg sa innledningsvis at jeg får veldig mye igjen for dette. Det er ikke få løpeturer jeg har brukt til å planlegge, oppsummere og reflektere over skolearbeid, nå får jeg i tillegg litt utløp for dette på bloggen min.
Så konklusjonen min er at blogging er gøy!

3 kommentarer:

 1. Så koselig, Ruth Nina. Og du har så riktig. Du var flink i dag på møtet. Synd det ble så lite tid. Du kunne sikkert snakket en hel planleggingsdag om dette.
  Håper vi får med oss flere lærere da...

  SvarSlett
 2. du var veldig flink, men jeg må nok si at jeg er en av de som synes det virker som om det tar altfor mye tid. Og hva i all verden skal jeg skrive om? Føler ikke at jeg har så mye usagt til verden...men stå på med blogging du :-)

  SvarSlett
 3. Kafor har sje eg blitt nevnt med et einaste ord i bloggen din? F.eks. då eg fleksa opp lårå og kavte meg på besøk? Hekkan, di bakkane før Jørpeland tar på i spandexen!

  SvarSlett